Opdracht woontorens Boompjes 60-68

Aan de Boompjes 60-68, onderdeel van het Rotterdamse Maritiem District, bouwt Cordeel twee prominente woontorens van 70 en 100 meter hoog. In totaal komen er 342 vrijesectorhuurwoningen met een woonoppervlak van 45 tot 155 m2. In de plint komt 834 m2 aan commerciële ruimte en de parkeergarage zal een innovatief mobiliteitsconcept voor e-auto’s en e-bikes herbergen.

Slink slank ontwerp

Het dynamische Maritiem District is volop in ontwikkeling en belooft de bijzonderste locatie van Rotterdam te worden. De woontorens verrijzen pal aan de Maas en zijn ontworpen door Team V architecten met optimale woonkwaliteit als uitgangspunt. Door te kiezen voor twee slanke getrapte torens in plaats van één brede kolos, profiteren de woongebouwen achter de torens van een doorkijk naar de Maas. Bovendien zorgt het slimme ontwerp voor meer hoekwoningen, die ook nog eens een spectaculair uitzicht bieden op de Erasmusbrug, Willemsbrug en de Oude Haven.

Een flinke klus

De afbouwwerkzaamheden die wij in opdracht hebben mogen krijgen vormen een enorme uitdaging. Een korte bouwtijd, op een kleine bouwplaats en de drukke verkeersader aan de Boompjes zullen uitdagend maar niet onoverkomelijk worden om dit project tot een succesvol einde te brengen. 

Globaal zal er in een bouwtijd van een jaar 100.000m2 gipsplaten, 100.000m1 ms-frame, 45.000m2 isolatie en de toebehoren geleverd, getransporteerd en verwerkt worden.

De twee torens zullen medio 2024 worden opgeleverd.