Creëren van een veilige werkomgeving

Veiligheid

Veiligheid staat bij ons centraal bij alles wat we doen en is een van onze belangrijkste uitgangspunten. We promoten en koesteren een cultuur waarin mensen om elkaar geven en waar iedereen deelt in ons doel van nul incidenten.

Samen veilig

Safety Culture Ladder

Een hoger veiligheidsbewustzijn moet altijd de 1e prioriteit zijn! Statistieken tonen aan dat een hoger bewustzijn ook zorgt voor minder ongevallen op de werkplek. Vanaf 2021 hanteren wij de Safety Culture Ladder -of veiligheidsladder- om het veiligheidsbewustzijn binnen onze organisatie te verhogen. Ons doel is om uiterlijk in 2025 gecertificeerd te worden voor trede 3.

VCA**

Wij hanteren een actief veiligheidsbewustzijn beleid als onderdeel van onze VCA** certificering. Dit complete beleid word door onze veiligheidscoördinator ontwikkeld, gemonitord en actief door de complete organisatie geïntegreerd.

Bedrijfshulpverlening

Alle projectleiders en uitvoerders worden jaarlijks getraind door een professional die een bedrijfshulpverleningscursus komt geven. Hiermee kunnen wij op elke project actief reageren en anticiperen op hulp behoevende situaties en hierin onze verantwoordelijkheid nemen.